‘Moedige’ afstelling bezorgde Ricciardo een plaats in Q3

26 mei 2019 — Daniel Ricciardo reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco de zevende tijd, iets dat volgens hem alleen maar mogelijk was door een 'moedige' afstelling van de wagen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Skrt skrt. 7th in qualifying. Great recovery from practice ߤٰߏ¼ @renaultf1team. I love these streets ߓ¸ @kymillman_f1

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

“Ik ben blij,” zei Ricciardo na afloop van de kwalificatie. “Op donderdagavond zou ik meteen een deal gesloten hebben indien ik daardoor zevende in de kwalificatie zou eindigen.”

Ricciardo is dan ook duidelijk tevreden met zijn plaats op de grid. Meer zelfs, de Australiër mag als zesde aan de race beginnen doordat Pierre Gasly een gridpenalty van drie plaatsen kreeg.

Na de nodige moeilijkheden lijkt Renault in Monaco plots een stuk beter te presteren. Volgens Ricciardo kwam dat omdat ze een ‘moedige’ afstelling van zijn wagen deden.

“Ik heb altijd geweten wat we het beter konden doen, maar er bestaan geen garanties,” aldus Ricciardo. “Om in Q3 te geraken moesten we in vergelijking met donderdag minstens een halve seconde vinden!”

“Conservatief zijn zou ons niets opleveren. Ik wist op donderdag dat we het met ons pakket niet zouden halen. Ik wist echter ook dat er verbeteringen mogelijk waren, zowel wat de balans van de wagen als mezelf betrof.”

“In de ochtend maakten we vervolgens een serieuze stap vooruit, maar het was nog niet voldoende. Ik had het idee dat we tijdens de kwalificatie iets anders moesten doen,” blikt Ricciardo terug op zijn zaterdag. “We deden dan ook enkele moedige wijzigingen voor de kwalificatie. Dat heeft gewerkt.”

“We gingen een richting uit die meer zoals bij mij in het verleden was. Nu zijn we nog een stap extra vooruit gegaan op mechanisch vlak.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België