“Moeilijk om de vechtscheiding tussen Vettel en Ferrari te zien”

18 augustus 2020 — Ross Brawn, sportief directeur in de F1, vindt het erg om te zien hoe de scheiding tussen Sebastian Vettel en Ferrari zich verder ontwikkelt tot een echte vechtscheiding.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Bij wat normaalgesproken het begin van het seizoen had moeten worden in Australië leek alles nog peis en vree tussen Vettel en Ferrari. Teambaas Mattia Binotto liet nog weten dat ze aan het onderhandelen waren over een verlengd verblijf en dat ze er zeker en vast snel zouden uitkomen.

Halfweg de maand mei kwam als een donderslag bij heldere hemel het nieuws dat de wegen van Vettel en Ferrari zouden scheiden met een persmededeling waar er van beide kanten met de nodige bloemen gegooid werd.

Ondertussen wordt er nog met bloemen gegooid maar de spreekwoordelijke potten hangen er nog aan en is de relatie tussen de Duitser en Ferrari danig verzuurd.

Ross Brawn, zelf nog technisch directeur bij Ferrari tijdens de glorieperiode van Michael Schumacher, vindt het erg om te zien hoe de scheiding tussen Vettel en Ferrari zich ontwikkelt.

“Het is moeilijk om Sebastian en Ferrari nu door de emoties heen te zien gaan, met de wetenschap dat het einde van hun relatie bijna in zicht is”, schreef Brawn in zijn Spaanse Grand Prix debriefing.

“Ze zitten in de periode van een echtscheiding waarin de papieren zijn uitgedeeld, maar de echtscheiding is niet doorgegaan. Het is erg ongemakkelijk.”

“De chemie tussen een coureur en zijn team is zo belangrijk. Je maakt deel uit van een team, je slaagt als team en je faalt als team. Het beheren van die dynamiek is altijd een uitdaging.”

Hoewel Vettel het goed deed tijdens de GP van Spanje en zelfs ‘Driver of the day’ werd had hij het tijdens de race nog eens aan de stok met zijn engineer.

“Als een coureur te horen krijgt dat hij niet meer nodig is, is het een van de moeilijkste periodes voor een team”, gaat Brawn verder.

“Hij weet dat je hem niet meer nodig hebt en de scheuren komen snel tevoorschijn. Het is aan het team om het zo goed mogelijk te regelen. Uit mijn eigen pijnlijke ervaring weet ik dat coureurs in deze situatie moeilijk controleerbaar kunnen zijn.”

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België