logo
 

Moeilijkheden met de visa voor India

16 september 2011 — Na de eerdere problemen met de douane omtrent de taksen, zijn er nu grote moeilijkheden met de visa in India om het land binnen te mogen voor de eerste GP van India eind oktober.

image

Verschillende piloten, medewerkers van teams, media en zelfs officials van de FIA geraken maar moeilijk aan een visum om het land binnen te mogen. Dat melden verschillende bronnen. Zo zou Barrichello hemel en aarde hebben moeten bewegen om er een vast te krijgen en zou Rosberg vandaag zelfs nog niet binnen kunnen.

En het gaat dan niet alleen over de verwerkingstijd die de overheid nodig zou hebben om de aanvraag goed te keuren, naar verluidt zouden er zelfs gewoonweg aanvragen zijn afgekeurd. De aanvraag voor een Indisch visum zou volgens sommigen het best omschreven kunnen worden als een bureaucratische veldslag.

Volgens de overheid ligt de fout bij de aanvragers omdat niet alle gevraagde informatie aangeleverd kan worden. De omvang van het aantal geweigerde visa is gigantisch, zegt ook Matteo Bonciani, hoofd van de dienst communicatie van de FIA: “Als de overheid er drie weken voor nodig heeft om een visumaanvraag te behandelen, zal ongeveer 90% van het F1 personeel niet kunnen deelnemen aan het evenement, inclusief mezelf.”

Of Vettel intussen een visum heeft, is niet geweten, maar indien hij niet zou kunnen deelnemen, brengt dat misschien wel weer wat spanning in het kampioenschap.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België