logo
 

Moest Piquet crashen van Renault in de GP van Singapore 2008? *update*

30 augustus 2009 — Een vreemd bericht doet de ronde in de Braziliaanse media, Nelson Piquet Junior zou tijdens de Grote Prijs van Singapore 2008 de opdracht gekregen hebben om te crashen, zodat Fernando Alonso zou kunnen winnen.

Het is de Braziliaanse TV-zender GloboTv die het nieuws de wereld instuurde.

Door het ongeval van Piquet moest destijds de safety car uitrukken op een erg gunstig moment voor Fernando Alonso. De Spanjaard was immers net de pits ingekomen en aangezien pitten tijdens de safety car vorig seizoen pas was toegelaten nadat de raceleiding de pits open had verklaard, had hij een belangrijk strategisch voordeel op de concurrentie. Alonso kreeg daardoor de eerste plaats in handen en won nadien de race.

Men speculeerde eerder al over het incident maar er konden nooit voldoende bewijzen worden gevonden tegen Renault. Volgens televisiezender Globo doken er ditmaal wel bewijzen op en die zouden ze zelf in handen hebben.

*Update*

De FIA stelt een officieel onderzoek in naar de beweringen van GloboTv. Is een nieuw schandaal in de maak in de Formule 1? We houden u op de hoogte…

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België