Moet de GP van België plaatsmaken voor Frankrijk?

09 december 2016 — Het ziet er naar uit dat de GP van Frankrijk, die in 2018 terugkeert op de F1-kalender, in conflict komt te liggen met de GP van België.


Maandag raakte bekend dat Frankrijk in 2018 zal terugkeren op de F1-kalender en dat de race op het circuit van Paul Ricard zal verreden worden. Het circuit heeft verschillende layouts maar de GP van Frankrijk zal verreden op een 5,8 kilometer lange versie van het circuit.

Grote vraag was tot dusver wanneer de GP van Frankrijk zal plaatsvinden. Tegenover ‘GPUpdate’ liet Circuitdirecteur Stéphane Clair echter weten dat de race in augustus zal plaatsvinden. “De race zal eind augustus plaatsvinden”, aldus Claire.

Daarmee komt de GP van Frankrijk dus mogelijk in conflict te liggen met de GP van België, die steeds eind augustus wordt verreden. Zowel dit jaar als komend jaar wordt de GP van België immers tijdens het laatste weekend van augustus verreden.

Het is dus mogelijk dat de GP van België in 2018 mogelijk van plaats op de F1-kalender zal moeten veranderen. Een andere mogelijkheid is dat de GP van Frankrijk vlak voor of na de GP van België zal plaatsvinden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BelgiëGP van Frankrijk

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België