logo
 

Moet Monza vrezen voor plaats op F1-kalender?

26 juni 2013 — Bernie Ecclestone laat weten dat Europe in de nabije toekomst nog meer races zal verliezen. Zelfs 'heilige huisjes' zoals Monza moeten vrezen voor hun plaats op de F1-kalender.

image
Ecclestone liet tijdens een interview met het Italiaanse weekblad Panorama weten dat er in de toekomst nog meer Europese races zullen verdwijnen. Hij liet meteen ook weten dat bijna iedere Europese race ter discussie staat, ook Monza ...

“De F1-kalender zal grondige wijzigingen ondergaan. In Europa kunnen we enkele races kwijtspelen,” zei Ecclestone tegenover Panorama.

Bernie Ecclestone liet niet weten welke races in het vizier liggen maar hij laat wel weten dat financiële belangen de drijfveer zullen zijn om te bepalen of een race al dan niet op de kalender blijft staan. Ook Monza zal dus een competitief pakket, lees voldoende geld, moeten blijven bieden indien het op de kalender wil blijven staan.

“Indien we een kalender zonder Monza zouden hebben, en ik zich bewust ‘indien’ want er is momenteel nog niet zo’n beslissing genomen, dan zal dat enkel omwille van economische redenen zijn,” besluit Ecclestone.

Geld zal dus de doorslag geven in het bepalen van waar het F1-circus neerstrijkt. En aan kandidaten ontbreekt het de laatste jaren zeker en vast niet.

Uiteraard moet een circuit ook over goede faciliteiten beschikken. In Monza behoren die niet tot de betere, maar Ecclestone laat duidelijk verstaan dat die faciliteiten niet de belangrijkste reden zijn om een race eventueel van de kalender te halen.

“Natuurlijk kan de kwaliteit van het circuit en de organisatie in Monza beter, maar ik herhaal het nogmaals, dat is niet de belangrijkste factor,” aldus Bernie Ecclestone.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België