Moet Vandoorne zich opnieuw aan een gridstraf verwachten?

12 september 2017 — McLaren wacht nog steeds op nieuws van partner Honda of Stoffel Vandoorne al dan niet een gridstraf zal krijgen voor de Grote Prijs van Singapore komend weekend.


Als McLaren nog ergens punten kan behalen dit seizoen dan is de kans groot dat dat zal gebeuren op het smalle en bochtige stratencircuit van Marina Bay in Singapore. Vermogen speelt er niet zo’n kapitale rol en het MCL32-chassis is beter geschikt voor omlopen waar veel downforce vereist is.

Voor Stoffel Vandoorne is het nog even in spanning afwachten want als Honda er niet in slaagt om de kapotte MGU-K van Monza te repareren hangt onze landgenoot weer een gridstraf boven het hoofd.

Het zag er in Monza naar uit dat Honda het kapotte onderdeel wel zou kunnen repareren tegen de race in Singapore maar de Japanners blinken sindsdien uit in stilte omtrent de kwestie.

“De race in Singapore is één van de beste kansen op een goed resultaat voor ons,” vertelt teambaas Eric Boullier. “De karakteristieken van het circuit passen goed bij onze bolide en we hebben hard ons best gedaan om te vermijden dat we nog gridstraffen zouden krijgen. We hopen dan ook dat er geen nieuwe onderdelen op de bolide van Stoffel moeten geplaatst worden na zijn opgave in Monza maar we wachten nog op bevestiging.”

Honda introduceerde in Monza een geüpdatete power unit en die maakte het mogelijk dat Vandoorne Q3 bereikte in de kwalificaties.

Eric Boullier had gehoopt, gezien de aard van het circuit in Singapore, om komend weekend beide McLarens in Q3 te krijgen.

“Na Boedapest is dit circuit het meest geschikt voor onze bolide,” verduidelijkt de Fransman. “Het moet een must zijn voor ons om beide auto’s in Q3 te krijgen.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België