logo
 

Mogelijk meteen spektakel door regen in Melbourne

14 maart 2013 — Het is goed mogelijk, vooral zaterdag dan, dat we meteen regen te zien krijgen in Melbourne. image

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, dan is de kans op regen op zaterdag, met zeventig procent, het grootst. Tijdens de race op zondag wordt een regenkans van veertig procent verwacht. Morgen, wanneer de vrije trainingen plaatsvinden, zou het droog moeten blijven.

De maximumtemperaturen nemen tussen morgen en zondag een duik van 6 graden. Het gaat van 25°C op vrijdag naar 19°C op zondag. Melbourne biedt elk jaar opnieuw spektakel, ook bij droog weer. Mocht het gaan regenen, dan kunnen we waarschijnlijk meteen enkele verrassingen noteren.

Met regen in het vooruitzicht kunnen we meteen enkele namen naar voor schuiven.  Jenson Button won in zijn carrière al meerdere regenraces, en ook nieuwbakken McLaren-piloot Sergio Perez blijkt niet bang te zijn voor wisselende omstandigheden, zoals hij vorig jaar al duidelijk maakte in Maleisië. Ook Lewis Hamilton bewees reeds zijn snelheid in de regen.

Wat we ons ook nog mogen afvragen is hoe de nieuwe regencompounds van Pirelli zich gaan gedragen op een nat wegdek. We weten ondertussen al dat vooral Sebastian Vettel zich al niet helemaal tevreden toonde met het gedrag van de nieuwe Pirelliband in het algemeen. De eerste race van het nieuwe seizoen kondigt zich dus al meteen aan als een knaller in wording.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België