Mogelijk slechts drie resterende races dit seizoen

27 september 2010 — Formule 1 CEO Bernie Ecclestone heeft ondanks eerdere geruststellingen nu toch laten verstaan dat de GP van Korea komende maand mogelijk niet zal doorgaan. Gisteren berichtte F1journaal hier reeds over, maar de onzekerheid neemt ondertussen alleen maar toe.

Waarschijnlijk bent u tijdens elke resterende wedstrijd de punten van de rijders al met elkaar aan het vergelijken. De volgende stap is dan rekening houden met het aantal punten dat men nog kan verdienen.

Op dit ogenblik zouden er nog vier races moeten plaatsvinden in 2010. Ik hoef u uiteraard de pap niet in de mond te geven maar 4 keer 25 is nog steeds 100. Inderdaad, 100 punten vallen er nog te verdienen maar dan moet wel elke resterende race doorgaan. Dat lijkt volgens Bernie Ecclestone alvast een probleem te gaan worden aangezien de organisatie van de GP van Korea op dit ogenblik de sport nog steeds niet van de nodige veiligheid kan garanderen.

“Men moest het circuit vier weken geleden gaan keuren op gebied van veiligheid. De organisatie slaagde toen niet. Het is er momenteel nog te gevaarlijk en we vragen ons af of we de GP van Zuid-Korea niet beter kunnen annuleren. Men blijft volhouden dat het circuit tijdig in orde zal zijn en daar hopen wij dan uiteraard ook allemaal op. Volgens mij zullen we toch veel geluk moeten hebben”, aldus Bernie Ecclestone.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België