Mogelijk strafpunten vanaf volgend seizoen

09 mei 2013 — Volgens Auto Motor und Sport en Speed Week stemden de teams voor de invoering van strafpunten vanaf 2014.

Nu de technische reglementen enkele ingrijpende wijzigingen ondergaan vanaf volgend seizoen, ziet het er tevens naar uit dat ook het sportief reglement onder handen genomen wordt. Vanaf 2014 zouden de stewards immers gebruik kunnen maken van strafpunten, naast de gebruikelijke maatregelen zoals stop-and-go, drive-through, tijd- of gridstraf en geldboetes.

Er vond een vergadering plaats in Barcelona tussen de teams en koersdirecteur Charlie Whiting om een aantal nieuwigheden onder de loep te nemen. Het strafpuntensysteem haalde een meerderheid van zeven stemmen voor tegenover vier stemmen tegen. De nieuwe regel zou inhouden dat een rijder maximaal twaalf strafpunten zou mogen krijgen alvorens er een schorsing volgt. Het World Motor Sport Council moet zich nog over het voorstel buigen en zou het in juni goedkeuren.

Strafpunten kunnen uitgedeeld worden om dezelfde redenen als de andere straffen. Overdreven snelheid in de pitstraat of het overschrijden van de witte lijn bij het uitkomen van de pits, het veroorzaken van een botsing, gevaarlijke maneuvers, of vlaggen negeren kunnen ervoor zorgen dat een rijder één of meerdere streepjes naast zijn naam krijgt.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België