logo
 

Monaco krijgt nieuw pitcomplex tegen 2018

05 juni 2017 — Volgend jaar zullen de F1-teams in Monaco gebruik kunnen maken van een nieuw pitcomplex, zo bericht het Duitse 'BILD'.


Het huidige pitcomplex werd in 2004 voor de eerste keer gebruikt en was al een forse verbetering tegenover de situatie daarvoor, toen er zo goed als helemaal geen plaats was voor de F1-bolides. Ook in Monaco willen ze echter bijkomende vooruitgang boeken en daarom zal er tegen 2018 een volledig nieuw pitcomplex voorzien worden.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er dit jaar al een nieuw pitcomplex zou komen.

“Monaco wou reeds een nieuwe pitlane voor 2017 maar de ingenieurs konden niet garanderen dat de werkzaamheden op tijd klaar zouden zijn tegen de GP van Monaco. Het project werd dan ook uitgesteld naar 2018,” bericht ‘Bild’.

Gevraagd naar een reactie bevestigde Richard Micoud van de ‘Automobile Club de Monaco’ het nieuws over een nieuw pitcomplex.

“Ja, het klopt,” aldus Micoud. “Het nieuwe pitgebouw zal twee verdiepingen tellen. De teams zullen eindelijk meer plaats hebben en niet over hun eigen voeten struikelen.”

Dat de huidige pitlane en garages wel erg weinig plaats bieden blijkt ook uit onderstaande twee van Mercedes. Er groeide immers letterlijk een boom te midden van de garage.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België