logo
 

Monisha Kaltenborn naar de cel?

13 maart 2015 — "Het doel heiligt de middelen" lijkt ons wel een gepaste uitspraak voor de acties van Giedo van der Garde in Australië. Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn riskeert zelfs een celstraf. image

Van der Garde werd door het Zwitserse arbitragehof al in het gelijk gesteld over zijn contract bij Sauber als racecoureur in 2015. Ook in Australië kreeg hij gelijk van de rechter, zelfs nadat Sauber hoger beroep had aangetekend. Het Supreme Court in Victoria besliste dat de Nederlander voor Sauber zou racen in Melbourne, en dat het team geen acties mag ondernemen om dit tegen te houden.

Behalve dat van der Garde tijdens de eerste vrije training even in een raceoutfit te zien was, is er echter nog geen sprake geweest van tracktijd voor de Nederlander. Tijdens de eerste oefensessie kwam geen van beide Sauber-wagens in actie, hoewel Felipe Nasr en Marcus Ericsson beiden in de wagens hadden plaatsgenomen. Tijdens de tweede vrije training waren de wagens van de Zwitserse formatie echter wel op de baan te zien, maar was er ook geen sprake van Giedo van der Garde.

De Nederlander vond al dat Sauber niet genoeg moeite deed om hem dit weekend in de C34 te plaatsen, en stapte dan maar opnieuw naar de rechter, dit keer voor minachting van het Hof. Van der Garde eist een boete of zelfs een celstraf voor Kaltenborn, en beslaglegging op de eigendommen van het Sauber F1 Team.

Er was echter ook sprake dat van der Garde niet in actie zou komen door het ontbreken van een superlicentie, maar ondertussen zou het nodige papierwerk daartoe al verricht zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België