Montoya keert met McLaren terug naar de Indy 500

10 december 2020 — Juan Pablo Montoya zal volgend jaar deelnemen aan de Indy 500 achter het stuur van een McLaren.

Montoya stond in 2017 voor de laatste keer aan de start van de mythische Indy 500, een race die hij in 2000 en 2015 op zijn naam wist te schrijven.

Hij zal te bewonderen zijn achter het stuur van een McLaren, het team waarvoor hij in 2005 en 2006 uitkwam in de F1. Destijds kreeg de Colombiaan het aan de stok met teambaas Ron Dennis en werd zijn contract halfweg het seizoen in 2006 ontbonden.

Ondertussen is Montoya vijfenveertig jaar oud en kijkt hij er naar uit om deze legendarische race met McLaren te rijden.

“Ik ben verheugd om me aan te sluiten bij Arrow McLaren SP voor de Indianapolis 500 Miles,” zei hij.

“Ik heb een geweldige geschiedenis met McLaren na mijn tijd in de Formule 1 en ik kijk er naar uit daar een vervolg aan te breien in de Indy 500 van volgend jaar.”

Ook McLaren-CEO Zak Brown kijkt uit naar de samenwerking.

“Ik ben blij dat Juan zich bij de McLaren-familie voegt en met Arrow McLaren SP terugkeert naar de Indianapolis 500. Hij is een immens succesvolle coureur, zeer veelzijdig, met veel ervaring op het hoogste niveau van de autosport, en een publiekslieveling. Voor ons team en voor de IndyCar-liefhebbers zal het fantastisch zijn om hem volgend jaar bij ons te hebben op de Indy 500”.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België