Montoya: “Vettel en Alonso zijn de beste F1-piloten”

09 februari 2017 — Anthony Hamilton zei gisteren nog dat zijn zoon Lewis Hamilton het einde van iemand van zijn F1-carrière kan betekenen. Hij insinueerde ook dat zijn zoon de beste F1-piloot is maar voormalig F1-piloot Juan Pablo Montoya houdt er echter een andere mening op na.


Montoya is er immers van overtuigd dat Sebastian Vettel en Fernando Alonso van de rijders die momenteel op de grid staan de beste F1-piloten zijn.

“Vettel is één van de meest complete rijders en ik denk Fernando ook,” aldus Montoya. “Ik reed heel mijn carrière met Fernando en ik denk dat Vettel en Fernando de beste rijders zijn.”

De Colombiaan maakt ook de vergelijking met Lewis Hamilton. Volgens Montoya is Hamilton ook een erg goede rijder maar heeft de Brit nog niet getoond dat hij ook met een veel minder goede wagen uitzonderlijke prestaties kan neerzetten.

“Lewis doet het erg goed maar Vettel en Alonso zijn de beste rijders in de wagen. Het is erg eenvoudig om te denken dat de rijder in de beste wagen ook de beste rijder is. De grote vraag is echter hoe zo’n rijder zou handelen indien hij niet in de beste wagen zat. Fernando en Sebastian hebben dat meegemaakt en aangetoond, ik denk dat zij de beste twee rijders zijn,” besluit Montoya.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België