logo
 

Monza stap dichter bij behoud op de F1-kalender

29 juli 2015 — Het ziet er naar uit dat de GP van Italië dan toch op het circuit van Monza zal kunnen blijven doorgaan.


Meer en meer zag het er de voorbije jaren naar uit dat de GP van Italië eventueel naar Imola zou verhuizen, of dat de race zelfs van de F1-kalender dreigde te verdwijnen. Monza heeft echter een nieuwe horde genomen waardoor de GP van Italië ook de komende jaren nog eventueel in Monza zou kunnen doorgaan.

Het circuit en de organisatoren dreigden in financiële moeilijkheden te komen omdat Bernie Ecclestone eiste dat men meer zou betalen voor de organisatie van een F1-race op Monza. De Italiaanse senaat heeft nu echter een wetswijziging goedgekeurd waardoor het circuit vrijgesteld wordt van belastingen.

Door de wetswijziging bespaart het circuit van Monza zo’n 10 miljoen euro aan belastingen. Dat geld kan nu gebruikt worden voor het organiseren van onder meer de GP van Italië.

Imola, dat hoopte om de plaats van Monza te kunnen innemen zal ongetwijfeld minder blij zijn. Voor hen was het een unieke kans om een eventuele terugkeer op de F1-kalender te forceren. Het huidige contract voor de organisatie van een F1-race op het circuit van Monza loopt tot en met 2016. Met de wetswijziging is dus een belangrijke stap gezet, al moet er nog steeds een nieuw contract met Bernie Ecclestone getekend worden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België