logo
 

Monza voerde een erg harde strijd met Liberty Media over nieuw contract

08 mei 2019 — Volgens ACI president Angelo Sticchi Damiani heeft Monza een erg harde strijd met Liberty Media gevoerd om een nieuwe financieel veel betere overeenkomst voor de organisatie van Italiaanse GP te heronderhandelen.


“We begonnen met een zeer veeleisend contract dat in 2016 werd getekend toen we ons in een zwakke positie bevonden en verwacht werd dat Bernie Ecclestone de F1 zou verlaten en hij de waarde van de sport wou vergroten,” aldus ACI president Angelo Sticchi Damiani tegenover ‘La Gazzetta dello Sport’.

“De nieuwe eigenaars van de sport probeerden vervolgens op een ander moment de gemaakte deal te verdedigen ook al was die niet langer houdbaar, zelfs voor de Europese organisatoren.”

De voorbije jaren kwamen steeds meer circuits in opstand tegen wat ze zelfs ‘wurgcontracten’ noemen waardoor de organisatie van een F1-race steeds vaker haast onmogelijk wordt geacht. Onder andere Monza en Silverstone gingen in gesprek met Liberty Media om van onder de financieel zwaar om te dragen contracten uit te komen.

Angelo Sticchi Damiani verwees bij de nieuwe onderhandelingen naar het historisch belang van Monza en ook Silverstone probeert al enige tijd die kaart te trekken.

“De onderhandelingen waren erg moeilijk, ze werden bepaald door de erg lange lijst met plaatsen die graag een F1-race zou willen organiseren. De onderhandelingen werden zelfs twee of drie keer afgebroken,” aldus de ACI president.

De nieuwe overeenkomst moet weliswaar nog ondertekend worden maar het heronderhandelde akkoord zou financieel veel betere voorwaarden omvatten.

“De financiële overeenkomst is vertrouwelijk maar vergeleken met hun initiële eisen hebben we veel geld bespaard.”

“Ze wensten meer dan 24 miljoen euro maar we hebben een overeenkomst voor vijf jaar bereikt waarbij het bedrag veel lager is. Het is een zeer goed contract en ik wil hen bedanken omdat ze beseffen hoe belangrijk Monza is.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België