Monza wil een nog sneller circuit worden door verwijderen chicane

14 december 2018 — Volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport wil het circuit van Monza voor in totaal 100 miljoen aan investeringen doen. Het circuit moet breder en nog sneller worden en ook de faciliteiten zouden verbeterd worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Monza Eni Circuit (@autodromonazionale_monza) op

De toekomst van de Italiaanse GP alsook het circuit van Monza werd de voorbije jaren meermaals in vraag gesteld. Het huidige F1-contract loopt binnenkort af maar er zouden plannen zijn voor zo’n 100 miljoen euro aan investeringen.

Het circuit van Monza bestaat in 2022 honderd jaar en in de aanloop daarnaar staan er heel wat wijzigingen op de planning. Zo wil men het circuit en de faciliteiten een grondige facelift geven. De faciliteiten zouden opgefrist worden en er zou sprake zijn van extra tribunes alsook het bouwen van een nieuwe hoofdtribune.

Ook nieuwe toegangswegen zouden op de planning staan, dit om de gebruikelijke verkeerschaos rondom Monza tijdens raceweekends te verbeteren.

De baan zelf zou verbreed worden om te voldoen aan de eisen van de FIA. Ook zouden er plannen zijn om de tweede chicane, de Viarante della Roggia, te verwijderen en de tweede Lesmo-bocht in ere te herstellen en opnieuw aan te leggen zoals hij vroeger was.  Al deze wijzigingen zouden er voor zorgen dat het circuit nog sneller wordt dan dat het nu al is.

Aan dit alles zou een kostenplaatje van zo’n 100 miljoen euro hangen. Bij de Italiaanse autosportbond ACI maken ze zich echter geen zorgen en vermoeden ze dat er voldoende investeerders worden gevonden.

“Het geld zal op de een of de andere manier wel worden gevonden”, aldus Angelo Sticchi Damiani, de president van ACI, tegenover ‘Gazzetta dello Sport’.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België