“Monza wordt een speciale ‘thuisrace’ voor Alfa Romeo Sauber”

29 augustus 2018 — Voor het Zwitserse Alfa Romeo Sauber F1-team wordt het een speciale race in Monza. Door hun samenwerking met Alfa Romeo wordt de GP van Italië immers beschouwd als een thuisrace.

Een bericht gedeeld door Sauber F1 Team (@sauberf1team) op

“Het zal een belangrijke race worden voor ons team want het is de thuisrace van onze titelsponsor,” aldus Sauber-piloot Marcus Ericsson.  “De race in Monza is altijd een zeer speciale, één van de meest historische races op de kalender.”

Op het hogesnelheidscircuit van Monza beschikt Sauber over de krachtige Ferrari-motor, wat het team in staat zou moeten stellen om goed te presteren.

“Het circuit zelf verschilt serieus van de andere circuits, door het erg lage niveau aan downforce is het erg tricky maar ook leuk om er te rijden. Er zijn heel wat mogelijkheden om in te halen, wat een redelijk andere uitdaging vormt dan de meeste andere races tijdens het seizoen.”

“Ik kijk er naar uit om tijdens het weekend heel wat fans van Alfa Romeo te ontmoeten en we zullen er alles aan doen om hen van een goede show te voorzien.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België