logo
 

MotoGP-kampioen Marc Marquez test F1-bolide: “Een grote glimlach op mijn gezicht”

06 juni 2018 — MotoGP-kampioen Marc Marquez mocht gisteren met een F1-bolide testen, dat had Marquez te danken aan zijn link met Red Bull dat naast Red Bull Racing ook eigenaar is van Toro Rosso.

No puedo esperar más! Mañana probaremos un F1! I can’t wait!! Tomorrow we will try an F1 car! @redbull

Een bericht gedeeld door Marc Márquez (@marcmarquez93) op

Marc Marquez maakt deel uit van een select clubje van drie Red Bull-atleten die deze week de kans krijgen om met een F1-bolide te testen. Ook MXGP-wereldkampioen Tony Cairoli en MotoGP-rijder Dani Pedrosa komen deze week in actie met een F1-bolide van Toro Rosso.

Marquez keek enorm hard uit naar zijn test in de F1-bolide van Red Bull Racing die voorzien was van een Toro Rosso-livery. De Spanjaard genoot enorm van zijn F1-ervaring

“Vandaag had ik constant een glimlach op mijn gezicht! Het was een geweldige ervaring,” aldus Marquez. “Het was ongelooflijk om met een F1-bolide te rijden, eens te meer omdat het mijn eerste ervaring met een wagen op een circuit is, dat had ik nog nooit gedaan. Ik reed ooit wel met een Formule 3-bolide maar dat waren maar twee rondjes in Motegi.”

“De dag voor de test was ik zeer, zeer nerveus, ik kon niet slapen. Ook ‘s ochtends was ik nerveus, zelfs meer dan voor een raceweekend in de MotoGP! Stap voor stap probeerde ik me aan te passen en er steeds meer van te genieten. Het was echt zeer leuk!”

Experiencia increíble conduciendo un F1! Sin palabras para describirlo, muy contento! ߏŽ Amazing experience driving an F1! No words to describe it. Really happy! Thanks @redbull

Een bericht gedeeld door Marc Márquez (@marcmarquez93) op

Empezamos!! ✊ߏ¼ Let’s go! #MM93 @redbullmotorsports

Een bericht gedeeld door Marc Márquez (@marcmarquez93) op


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red BullToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië