“Motor Sebastian Vettel beschadigd tijdens startcrash”

20 september 2017 — Volgens het Italiaanse 'La Repubblica' is tijdens de startcrash van de GP van Singapore de motor van Sebastian Vettel beschadigd.


Een dramatisch begin van de GP van Singapore had dramatische gevolgen voor Sebastian Vettel zijn titelkansen. Vettel moest net als de andere slachtoffers Raikkonen, Verstappen en Alonso opgeven. Tegelijkertijd zag hij Lewis Hamilton zegevieren, waardoor de Brit in de wk-tussenstand nu een voorsprong heeft van 28 punten.

Mogelijk volgt er echter nog meer slecht nieuws voor Vettel. Volgens ‘La Repubblica’ zou de motor van Vettel immers beschadigd zijn door de crash. Het is voorlopig onduidelijk of de motor volledig afgeschreven dient te worden of dat hij nog hersteld kan worden.

Indien de motor definitief afgeschreven wordt is de kans groot dat Vettel in de loop van de resterende races, een gridpenalty zal moeten incasseren voor het inzetten van een vijfde motor dit seizoen. Voorlopig heeft Vettel nog een vierde motor achter de hand die hij kan inzetten. Grote vraag is dan echter of daarmee al de resterende races afgewerkt kunnen worden.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België