Motorhomes van F1-teams keren terug tijdens GP van België

26 augustus 2020 — Komend weekend zullen de F1-teams opnieuw hun eigen motorhomes opstellen en gebruiken, dat is de eerste keer dit seizoen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Omwille van de uitbraak van het coronavirus stelden de F1-teams tijdens de races tot dusver hun motorhomes niet op. Er was geen noodzaak aan een uitgebreide hospitality met veel gasten en ook het aantal eigen personeelsleden werd serieus teruggeschroefd.

Voor het bouwen van de motorhomes is veel personeel nodig en dat strookte uiteraard niet met het zo beperkt mogelijk houden van het aantal personeelsleden. Daar komt nu echter verandering in want de motorhomes worden op het circuit van Spa-Francorchamps opgebouwd door speciale teams die niet in contact komen met de overige personeelsleden en teamleden.

Er is echter nog een tweede goede reden om de motorhomes te laten terugkeren. De teams werden tot dusver immers ondergebracht in andere faciliteiten op de diverse circuits maar de factuur voor het huren daarvan alsook voor de extra catering liep hoog op. Het is voor de F1-teams dus goedkoper om de eigen motorhomes mee te brengen en opnieuw zelf de catering te voorzien.

Volgens ‘Auto, Motor und Sport’ zal Mercedes niet haar zeer uitgebreide motorhome opstellen maar eerder een kleinere variant die normaal gesproken tijdens de F1-tests wordt gebruikt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België