Motorprobleem bij Alonso: “We hebben de tifosi teleurgesteld”

08 september 2014 — Fernando Alonso moest opgeven tijdens de GP van ItalIë. Volgens Alonso was dat op zich uiteraard teleurstellend, maar ook de algemene competitiviteit was teleurstellend.


Terwijl Alonso start-finish overschreed verloor zijn wagen plots alle vermogen: over en uit voor de Spanjaard. Teleurstellend voor zowel hemzelf als de tifosi.

Voor Fernando Alonso was het de eerste technische opgave sinds de GP van Maleisië in 2010. Enkele ronden voor de ronde waarin Alonso zijn Ferrari aan Rettifilo moest parkeren, waren de eerste problemen op zijn wagen opgedoken.

“Enkele ronden daarvoor had ik reeds een batterij die niet werkte. Ik verloor vervolgens wat terrein ten opzichte van de wagens voor mij,” aldus de Spanjaard. “Vervolgens schakelde de wagen zich volledig uit om de normale motor te beschermen.”

“Uiteraard zijn we niet tevreden met de resultaten die we hebben neergezet tegenover ons thuispubliek. We konden hen geen bijzonder resultaat geven. We waren op zaterdag niet snel genoeg en tijdens de race ondervonden we de nodige moeilijkheden rond de posities acht, zeven, negen, of wat dan ook. Dit was niet ons doel, maar het is wel de situatie waarin we ons momenteel bevinden. We kunnen niet veel meer doen dan dit. Ik voel me slecht voor hen, maar ik ben de tifosi wel dankbaar voor de steun,” besluit Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België