Motorprobleem Rosberg verontrust Mercedes: Start Hamilton uit de pitlane?

06 september 2015 — Het Mercedes F1 team is verontrust door een motorprobleem dat Nico Rosberg had tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Italië.


Voorafgaand aan de kwalificatie werd er een probleem vastgesteld bij de motor van Nico Rosberg. Opvallen is dat Mercedes hier in Monza speciaal een compleet nieuwe en verbeterde motor inzet.

Mercedes spendeerde enkele ‘tokens’ om haar motor te verbeteren. Het hoge snelheid circuit van Monza vormt immers een serieuze test en belasting voor de motoren en iedere extra pk komt er handig van pas. Er blijkt nu echter een probleem te zijn met de nagelnieuwe motor van Nico Rosberg en Mercedes vreest dat het motorprobleem zich ook bij de nieuwe motor van teamgenoot Lewis Hamilton kan voordoen.

Uit voorzorg had men bij Rosberg voor aanvang van de kwalificatie opnieuw een oudere specificatie van de motor ingebouwd, daar waar Hamilton gewoon met de nieuwe specificatie van de motor de kwalificatie afwerkte. Gisterenavond had Mercedes de onderliggende oorzaak van het probleem met de motor van Nico Rosberg echter nog niet gevonden.

Indien er deze ochtend nog geen absolute duidelijkheid is over de oorzaak van het probleem en men vreest dat het risico bestaat dat Hamilton motorproblemen kan krijgen tijdens de race dan overweegt men om ook bij de Brit terug te schakelen naar de oudere specificatie van de motor. Concreet betekent dit dat Hamilton dan vanuit de pitlane zou moeten starten.

“Indien het een zeer ernstig probleem is dat Lewis zijn racefinish in gevaar brengt dan overwegen we om zijn motor te vervangen en uit de pitlane te vertrekken. Onze wagen beschikt immers over een fantastische racesnelheid en het is beter om dan ‘safe’ te spelen,” zei Toto Wolff gisterenavond. “Op dit moment weten we het echter nog niet en gaan we er vanuit dat we het kunnen oplossen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België