logo
 

Motorupgrade voor Ferrari in Monza

02 september 2016 — Ferrari start dit weekend met een verbeterde motor aan de grote prijs van Italië. Ook Haas zal de nieuwe motor ter beschikking hebben, Sauber gebruikt deze nog niet.


Nadat Mercedes vorige week al vijf tokens gebruikte om verbeteringen aan de verbrandingsmotor door te voeren en Honda zeven, is het deze week de beurt aan Ferrari om een nieuwe upgrade aan de motor uit te voeren. Dit komt niet per toeval tijdens de thuisrace van Ferrari, wat ook de snelste race op de F1-kalender is.

Hoeveel van de resterende drie tokens Ferrari gaat gebruiken is nog niet duidelijk. Naar verluidt zouden de upgrades geen al te groot effect hebben op de snelheid van de Ferrari’s maar betreft het eerder een kleine stap in de goede richting.

Zowel Sebastian Vettel als Kimi Raikkonen hebben de nieuwe motor al ter beschikking op vrijdag. Ook Haas zal in beide wagens de verbeterde motor installeren. Sauber doet dit voorlopig nog niet om straffen te vermijden voor het gebruik van te veel onderdelen van de power unit.


Geschreven door Stef Mertens

Categorieën: Ayrton SennaFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België