Motorwissel en gridstraf voor Verstappen in Rusland

28 september 2018 — Max Verstappen laat weten dat Red Bull aan handen en voeten gebonden was om terug te grijpen naar de Spec-B van de Renault-motor in Rusland. De nieuwere Spec-C kan namelijk niet gebruikt worden op hoger gelegen circuits zoals Mexico en Brazilië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Hoewel iedereen tevreden was over de nieuwste versie van de Renault-krachtbron moet Red Bull noodgedwongen teruggrijpen naar de vorige versie van het kleinood voor zowel Verstappen als Ricciardo. De Oostenrijkse formatie gebruikte de krachtigere Spec-C al sinds de GP van Italië.

Dat betekent dat de beide Red Bull-rijders gridstraffen zullen incasseren maar het is nog niet duidelijk hoeveel dat er zullen zijn.

Max Verstappen verduidelijkt bij ‘Motorsport’ waarom er precies teruggegrepen wordt naar de vorige versie van de Renault-krachtbron.

“Onze Spec-C werkt niet op grote hoogtes zoals in Mexico en Brazilië het geval is,” aldus Verstappen. “We wisten op voorhand dat als we gebruik gingen maken van de Spec-C we op een bepaald moment toch zouden moeten teruggrijpen naar de Spec-B. Ik denk dat dit de beste plaats is om dat te doen, ook om wat meer reserveonderdelen te hebben voor het geval er iets stuk gaat.”

De ijlere lucht op de hoger gelegen circuits zorgt er voor dat de turbo harder moet werken en het heeft ook een invloed op de MGU-H. Vorig jaar had Renault een slecht weekend in Mexico en gebruik maken van de Spec-C zou het risico op motorproblemen alleen maar groter maken.

Verstappen laat weten dat de nieuwe Spec-C een hele vooruitgang was in de kwalificaties maar dat er toch nog een aantal verbeterpunten waren tijdens de races.

“De Spec-C heeft wat meer vermogen in de kwalificaties maar hij was misschien wat trager in de race. Maar het draait allemaal over de kwalificaties, dus moet je tevreden zijn met een tiende of anderhalve tiende van een seconde die de motor je kan geven. Daarom hebben we beslist om voor de Spec-C te gaan,” besluit Verstappen.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België