logo
 

Mysterie rond Alonso blijft heersen

05 maart 2015 — Het blijft onduidelijk of Fernando Alonso al dan niet volledig hersteld is van zijn crash tijdens de laatste wintertest van vorige week in Barcelona. McLaren houdt staande dat hun sterrijder opnieuw de oude is na zijn klap in de muur van vorige week. image

De Spaanse krant El Pais meent nu echter over een ander verhaal te beschikken. Zo zou Alonso last hebben gehad van geheugenverlies toen hij wakker werd in het ziekenhuis. “Mijn naam is Fernando, ik rij met karts, en wil later dolgraag F1-piloot worden.” zo zou hij volgens El Pais verklaard hebben aan de dokters toen die hem drie standaardvragen voor mensen met een hoofdletsel stelden.

Volgens bepaalde geruchten zou Alonso het bewustzijn zijn verloren in de wagen na een elektrische schok. McLaren deed dit gerucht af als nonsens, maar de andere teams houden er een andere mening op na. Zij vrezen dat dit gerucht klopt, hoewel McLaren steeds heeft volgehouden dat er bij de Spanjaard geen inwendige schade werd vastgesteld. Toch wordt Alonso op doktersadvies aan de kant gehouden voor de seizoensopener in Melbourne, binnen anderhalve week. Kevin Magnussen is zijn vervanger.

Een niet nader genoemde teambaas verklaarde zijn ongenoegen over de procedures bij McLaren. “Als bij een vliegtuigcrash blijkt dat er ook maar iets aan de hand zou zijn met de systemen, worden alle andere toestellen aan de grond gehouden. Tot nu toe is er gelukkig nog niets ernstigs gebeurd met de hybride systemen in de F1, maar als dit met één van onze rijders zou gebeuren, dan zouden alle andere teams worden uitgenodigd om de data in te kijken. Honda moet nu voor antwoorden zorgen tegenover de FIA.”

Sport Bild beweert zelfs dat er meerdere teams zijn die zouden dreigen met een boycot van de race in Melbourne.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België