“Na Bahrein weten we of we voor de titel kunnen meestrijden”

16 april 2013 — Na de eerste drie races van het nieuwe seizoen kunnen we nog niet meteen zeggen welk team of welke rijders favoriet voor de titel zijn. Maar na de GP van Bahrein hoopt men bij Mercedes alvast meer duidelijkheid te hebben.

image
Het team van Mercedes stelde de voorbije seizoenen meermaals teleur. Midden vorig seizoen besloten ze om de ontwikkeling van de wagen grotendeels stop te zetten en zich hoofdzakelijk te concentreren op de wagen voor 2013.

Na de eerste races lijkt dat een goede keuze te zijn geweest want Mercedes is momenteel veel competitiever dan het voorbije seizoen. In Maleisië behaalde Mercedes zelfs het meeste aantal punten tijdens één race sinds het drie jaar geleden een comeback makate met een volledig zelfstandig team in de Formule 1.

Tijdens de eerste races van het seizoen doen de teams echter heel wat verschillende soorten circuits aan en dat geeft een goede indicatie voor de krachtsverhoudingen. Ook bij Mercedes beseffen ze dat de GP van Bahrein cruciaal zal zijn voor de titelambities die eventueel gekoesterd kunnen worden. Vorig seizoen ondervond de renstal heel wat problemen in Bahrein maar Ross Brawn hoopt duidelijk op een beter resultaat dit seizoen.

“Het goede nieuws is dat we dit jaar al drie races hebben gereden waarbij we het telkens niet slecht deden,” zei Brawn tegenover Autosport. “Bahrein is de laatste race in een serie van vier races die ons moeten vertellen of onze wagen op de meeste andere circuits goed zal presteren.”

“Voorlopig ziet het er naar uit dat dit zo is, maar we moeten nog wel onze prestaties verbeteren met zo’n twee tot drie tienden vergeleken met de concurrentie. We weten dat die doelstelling ook geen vast gegeven is en constant in beweging is.”

Bahrein is door zijn extreem warme temperaturen en weinig grip (omwille van het woestijnzand) een uitdaging voor alle teams. Afwachten of Mercedes ook in Bahrein dus kan bevestigen ...

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België