logo
 

Na controverse met Max Verstappen in 2017: extra kerbstones op Circuit of The Americas

17 oktober 2018 — De FIA heeft extra maatregelen ondernomen om een herhaling van de controverse van afloop van de GP van de USA vorig jaar te vermijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Circuit of The Americas (@cota_official) op

We gaan even terug in de tijd. Vorig jaar haalde Max verstappen in het slot van de race Kimi Raikkonen in. De Nederlander kon op heel wat applaus rekenen en dacht zich zo te verzekeren van de derde plaats op het podium.

De stewards onderzochten het inhaalmanoeuvre echter en gaven de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden omdat hij met vier wielen naast de baan reed en zo de bocht afsneed toen hij Raikkonen inhaalde.

In de wachtruimte voorafgaand aan de podiumceremonie dook daardoor plots Kimi Raikkonen op. Live op tv kon iedereen meekijken hoe Verstappen zijn oren niet kon geloven toen die te horen kreeg dat niet hij maar Kimi Raikkonen op het podium mocht omdat hij een tijdstraf kreeg.

Verstappen begreep de beslissing van de stewards niet en beweerde dat eerder tijdens het weekend ook andere rijders bochten onbestraft hadden afgesneden. Een herhaling van die controverse wil de FIA absoluut vermijden en daarom zijn er op het Circuit of The Americas extra kerbstones geplaatst die het afsnijden van de bochten onmogelijk moeten maken.

In de desbetreffende bochtencombinatie 16 en 17 heeft de FIA nu nieuwe kerbstones laten plaatsen van maar liefst twee meter lang en een meter breed. De kerbstones zijn vijf centimeter hoog en moeten er dus voor zorgen dat er niet meer afgesneden wordt. Ook aan de buitenkant van de eerste bocht is een extra kerbstone voorzien zodat rijders er niet te breed gaan en een voordeel verkrijgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België