Na gesmaakt Indy 500-debuut wil Alonso punten halen tijdens F1-race in Amerika

18 oktober 2017 — Fernando Alonso wil komend raceweekend eindelijk opnieuw in de punten eindigen. De Spanjaard keert komend weekend met de F1 terug naar de Verenigde Staten, het land waar hij tijdens zijn Indy 500-debuut op handen werd gedragen en indruk maakte.


In Maleisië en Japan finishte Alonso twee keer net niet in de punten. Het zorgde er mee voor dat de Spanjaard nu al enkele races niet meer in de punten wist te finishen, dit terwijl onze landgenoot Stoffel Vandoorne zowel in Singapore als Maleisië knap zevende eindigde.

Vandoorne staat door deze twee sterke puntenfinishes nu voor Alonso in de wk-tussenstand. Uiteraard is Alonso er dan ook op gebrand om in Austin in de punten te finishen. De Spanjaard wil net als tijdens de Indy 500 indruk maken op het Amerikaanse publiek, al zal het met zijn McLaren-Honda ongetwijfeld niet mogelijk zijn om aan de leiding te rijden van de race, iets wat hem tijdens de Indy 500 wel lukte.

“Ik hoop dat we in Austin verder kunnen bouwen op het momentum dat we de voorbije races achter de schermen gekend hebben,” aldus Alonso. “Ondanks dat we de resultaten daarvan niet terugvinden in de uitslagen, denk ik dat we over het potentieel beschikken om in de punten te finishen, dit op voorwaarde dat we alles goed voor elkaar krijgen.”

“Er zijn heel wat factoren waarmee rekening dient gehouden te worden. Tijdens de race kan er vanalles gebeuren. Ik heb de voorbije jaren zowel op als naast de baan het nodige drama gezien. Ik ben echter optimistisch dat we een positief weekend kunnen kennen en uit elke kans het maximale kunnen halen.”

Alonso is ook opgewonden dat hij opnieuw terugkeert naar het Amerikaanse publiek. Datzelfde publiek zag hem 27 ronden aan de leiding rijden van de Indy 500. De Spanjaard moest echter uitgerekend opgeven door een probleem met zijn Honda-motor, dit terwijl hij nog steeds vooraan aan het meestrijden was.

“Ik ben opgewonden dat ik terugkeer naar de Verenigde Staten. Ik had er tijdens de zomer een leuke periode, zeker met alles dat te maken had met de Indy 500. De fans zijn er extreem gepassioneerd en enorm enthousiast. Ik verwacht dan ook een enorm goede sfeer in Austin,” aldus Alonso.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België