Na het drama tijdens Indy 500: “McLaren wil aan 24u van Le Mans deelnemen”

02 juni 2019 — McLaren slaagde er met Fernando Alonso niet in om zich te kwalificeren voor de Indy 500. Het was een drama voor de renstal maar bij McLaren laten ze het hoofd niet hangen en dromen nu al van een deelname aan de 24u van Le Mans.


“Eenmaal we weten wat de regels zijn en hoe we het doen in de Formule 1 kunnen we beslissen of we willen deelnemen of niet en wanneer we dat willen doen,” aldus McLaren CEO Zak Brown eerder deze week tegenover het Spaanse ‘MN’.

“Indien alles zou gaan zoals we wensen dan is het nog enkele jaren van ons verwijderd,” voegde Brown er vervolgens aan toe.

Brown gaf toe dat de dramatische kwalificatie met Alonso voor de Indy 500 dit jaar een serieuze les was voor het team. Wat een eventuele deelname aan de 24u van Le Mans betreft zou er dan ook een eerder voorzichtige benadering gehanteerd worden.

“Het zou risicovol zijn om in 2021 al te debuteren in Le Mans,” gaf Brown toe. “We zouden al minstens één of twee races daarvoor moeten gereden hebben, dus we zouden al in april of mei 2021 moeten racen.”

Uiteraard zou McLaren maar al te graag met Fernando Alonso deelnemen aan de 24u van Le Mans, grote vraag is echter of de Spanjaard zo’n scenario ziet zitten, zeker nadat hij zich dit jaar niet voor de Indy 500 wist te kwalificeren en zo geen gooi kon doen naar de befaamde Triple Crown.

“Alles hangt af van hoe snel we een beslissing kunnen nemen. Het tijdsbestek is erg lang en er zijn heel wat scenario’s mogelijk,” besloot Brown.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België