Na het ontslag van Maurizio Arrivabene: “Verwachtingen bij Ferrari zijn enorm”

10 januari 2019 — Volgens Sticchi Damiani, de president van de Automobile Club d'Italia, heeft Ferrari met het ontslag van Maurizio Arrivabene een duidelijk signaal gegeven, eentje waarbij de verwachtingen nu erg hoog liggen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“De boodschap is duidelijk,” aldus Sticchi Damiani tegenover Corriere dello Sport. “Er kunnen geen misverstanden meer zijn.”

“De resultaten kunnen niet langer in vraag gesteld worden omwille van communicatieproblemen tussen zij die verantwoordelijk zijn.”

Gezien het feit dat Binotto de opvolger van Arrivabene wordt is het ook uitkijken naar wie Binotto zal opvolgen als technisch directeur bij de renstal. Voorlopig is daar nog geen duidelijkheid over al denkt Sticchi Damiani dat het best zou kunnen dat Binotto beide functies blijft combineren.

“De benoeming van Binotto, en bovenal het feit dat hij beide functies combineert, is een sensationele ontwikkeling die slechts één ding kan betekenen: je moet beide wereldtitels meteen winnen.”

“De verwachtingen voor 2019 zijn enorm en het is belangrijk dat er een punt van evenwicht is gevonden.”

De president van de Automobile Club d’Italia meent tevens dat de druk vanuit de aandeelhouders van Ferrari eveneens toeneemt.

“De aandeelhouders beschouwen een derde seizoen met problemen en mislukte opportuniteiten duidelijk als onaanvaardbaar. Het kwam ook door de fans, die Ferrari zijn blijven steunen, ook op de momenten dat ze verloren en lang moesten wachten op nieuwe successen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België