logo
 

Naam van Nico Rosberg opgedoken in ‘Panama Papers’

07 april 2016 — De Formule 1 komt ook voor in de Panama Papers. Ook Nico Rosberg ontkomt immers niet aan het schandaal van het ontduiken van belastingen.


In de 11,5 miljoen gelekte documenten van personen die ‘mogelijk’ belastingen ontduiken is de naam van Nico Rosberg gevallen. Het Duitse NDR liet weten dat er een overeenkomst tussen de piloot, Mercedes en Amibtious Group Limited op de Maagdeneilanden is gesloten. Het bedrijf behoort op zijn beurt weer toe aan twee andere bedrijven.

Volgens de Duitse tv-zender, ARD, betekent dit niet dat Rosberg iets illegaal heeft gedaan. Mercedes wou niet reageren, de advocaat van de Duitse rijder, Christian Hertz, heeft dit echter wel gedaan.

“In tegenstelling tot de berichtgeving bezit de heer Rosberg geen brievenbusbedrijf in Panama. Het klopt wel dat er één voor hem is opgericht op de Britse Maagdeneilanden door het advocatenbureau Mossack Fonseca.”

“De enige reden daarvoor waren kwesties met betrekking tot juridische aansprakelijkheid en de mogelijkheid om internationaal te handelen. Deze faciliteit heeft niets van doen met belastingen, fiscaal is alles correct gedaan,” luidt het. “De heer Rosberg is woonachtig in Monaco en draagt daar belastingen af. Alle inkomsten die hij van Mercedes ontvangt worden daar belast.”

Ook voormalig F1-piloot Jarno Trulli staat in de lijst vermeld. Hij zei aan ‘Gazzetta dello Sport’ dat hij verschillende bedrijven in de wereld heeft en dat ze allemaal op een transparante manier gerund worden.

Ex-Ferrari-president Luca di Montezemolo werd door L’ Espress gevraagd naar de connectie met ‘Mossack Fonseca’. Hij reageerde met: “Ik ken dat advocatenkantoor niet.”

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België