“Nalatenschap van Michael Schumacher is in de F1 nog steeds voelbaar”

30 december 2016 — Volgens Ross Brawn is de nalatenschap van Michael Schumacher in de F1 nog steeds zichtbaar bij de huidige topteams.

image
Vijf jaar geleden nam Schumacher voor een tweede keer afscheid van de Formule 1, deze keer definitief. Ook al was zijn comeback op het vlak van prestaties niet echt succesvol te noemen, toch is Schumacher met 7 wereldtitels en 91 overwinningen de meest succesvolle rijder ooit.

Volgens Ross Brawn, die zowel bij Benetton, Ferrari als Mercedes met Schumacher samenwerkte, is de nalatenschap die Schumacher de Formule 1 heeft nagelaten nog steeds te zien. Tijdens een interview met CNN, dat exact drie jaar na Schumacher zijn ski-ongeluk werd uitgezonden, laat Ross Brawn verstaan dat Ferrari en Mercedes bijzonder veel te danken hebben aan Schumacher.

“Michael heeft zeker en vast enorm veel bijgedragen aan de organisatie en de structuur die Mercedes in staat heeft gesteld om de huidige successen te boeken,” zegt Brawn in het interview met CNN. “Hij heeft Ferrari geholpen om succes te boeken en vervolgens deed hij dat ook bij Mercedes.”

Volgens Brawn vormde de persoonlijkheid van Schumacher de sleutel tot succes. Een gans team raakte er door gemotiveerd.

“Wanneer je een rijder zag zoals Michael, die enorm toegewijd was en enkel maar aan succes dacht, dan werd je daarin meegezogen. Je wist dat je hem niet mocht teleurstellen en geen fout mocht maken. Iedereen werd erdoor gemotiveerd.”

“Alleen al de aanwezigheid van Michael was een motivatie voor de mensen. Ik heb veel geleerd door naar hem te kijken. Alles draait rondom het creëren van de juiste sfeer en het juiste positieve gevoel in een team.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië