logo
 

NASCAR-piloot verliest sponsor na rage-quit tijdens simrace

08 april 2020 — Opmerkelijk nieuws uit Amerika waar NASCAR-piloot Bubba Wallace na een mislukte simrace een sponsor heeft verloren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door bubbawallace (@bubbawallace) op

Net als in de Formule 1 liggen ook de races in de NASCAR stil en dat inspireert ook daar de rijders om aan het simracen te slaan. Afgelopen zondag vond op de Bristol Motor Speedway een simrace plaats en dat had voor één deelnemer serieuze negatieve gevolgen.

NASCAR-piloot Bubba Wallace kende een slechte start en vervolgens was er ook nog een incident met collega Clint Bowyer. Wallace had geen zin om zo’n 150 rondjes achteraan te rijden en stopte er gewoon mee.

Een klassieke rage-quit noemen ze zoiets iets en in online gaming gebeurt zoiets wel vaker. Er waren echter zo’n 1,3 miljoen mensen die via FOX de simrace aan het volgen en de manier waarop Bubba Wallace de race verliet zinde een sponsor niet.

“Y’all have a good one,” riep Wallace alvorens hij zijn console uitzette. “Dit is waarom ik deze shit echt niet serieus neem. Peace out.”

Wallace kreeg heel wat kritiek voor zijn rage-quit maar de Amerikaan reageerde op geheel eigen wijze: “Ik lach me dood om alle de reacties. Ik heb van zoveel mensen hun dag verpest… gewoon door te stoppen met een videogame. Het quarantaine-leven is blijkbaar zwaar.”

Blue-Emu, de sponsor van zijn team Richard Petty Motorsports, reageerde vervolgens door via Twitter te laten weten dat ze de samenwerking met Wallace stopzetten.

“Goed om te weten hoe jij erover denkt. Bye bye Bubba, we zijn geïnteresseerd in rijders, niet in opgevers,” zo liet het bedrijf via twitter weten.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België