Nederige Kvyat: “Opgave Vettel is mijn schuld”

01 mei 2016 — Voor de tweede keer op rij maakten Daniil Kvyat en Sebastian Vettel contact met elkaar tijdens de openingsronde van de race. Twee weken geleden in China konden beide rijders nog verder, maar vandaag eindigde Sebastian Vettel in de bandenstapel. Daniil Kvyat beseft dat hij schuldig is aan de crash met Vettel.


Nadat Sebastian Vettel twee weken terug nog kritiek had op Kvyat over zijn agressieve openingsronde in China, heeft de Duitser in Rusland alle redenen om opnieuw kritiek te hebben op de jonge Rus. Kvyat reed immers tot twee keer toe in op Vettel tijdens de eerste drie bochten van de race. Bij de tweede aanraking spinde Vettel, waardoor hij moest opgeven.

“Ik snap heel goed dat Sebastian boos is op mij”, bekendt Kvyat meteen schuld. “Bij het ingaan van bocht drie kon ik Vettel niet meer zo goed zien. Hij vertraagde enorm en ik kon er niet meer op reageren. Het is mijn schuld, want ik veroorzaakte de crash.”

Kvyat kreeg na de race drie strafpunten op zijn licentie. “Ik vind het erg jammer. Ik weet dat dit af en toe gebeurt in het racen. Vandaag gebeurde het met mij. Ik ga straks met Sebastian praten. Hij zal niet blij zijn, maar ik moet het wel doen. Ik moet hier uit leren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België