Nederland droomt van eigen F1-race

08 juni 2016 — Krijgen we voor het eerst sinds 1985 opnieuw een F1-race in Nederland? Bij onze noorderburen beginnen ze er alvast van te dromen.


Bij gebrek aan een echte EK-gekte in Nederland hebben ze bij onze noorderburen ondertussen wel een F1-gekte. De goede prestaties van Verstappen, zijn overstap naar Red Bull Racing en vervolgens zijn eerste F1-overwinning tijdens de GP van Spanje ontlokten eerder al een rush op F1-tickets. Er wordt nu echter ook steeds nadrukkelijker nagedacht en gedroomd over een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland.

In 1985 vond er voor de laatste keer een F1-race plaats in Nederland. Het was Niki Lauda die toen op het circuit van Zandvoort mocht zegevieren. In Nederland hopen ze ondertussen dat ze de Formule 1 opnieuw naar Nederland krijgen, uiteraard ingegeven door de enorme gekte die er rond Max Verstappen heerst.

“We zijn als Nederland ontzettend goed in het organiseren van sportevenementen, denk aan bijvoorbeeld de Giro en het WK beachvolleybal, en dit is ook een evenement waar we heel serieus naar zouden moeten kijken”, aldus VVD-amerlid Rudmer Heerema tegenover ‘De Telegraaf’. “Het was in 1985 voor het laatst, een flinke tijd geleden, en dat betekent dat het circuit in Zandvoort sterk verouderd is. Dat zal flink aangepakt moeten worden en ook naar de infrastructuur moet goed gekeken worden, maar dat is één van de opties die we hebben. We hebben Assen nog en de Maasvlakte. Maar als het in Zandvoort gaat gebeuren, zal een aantal dingen goed aangepakt moeten worden.”

Een F1-race in Nederland, het zal niet meteen voor morgen zijn, maar er wordt overduidelijk concreet over nagedacht. Op dezelfde manier keerde Mexico na meer dan twintig jaar afwezigheid terug naar de F1-kalender. Ook in Mexico werd de Formule 1 immers razend populair door de deelname van Sergio Perez.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België