Nederlander Nyck de Vries: “Ik wil naar de F1, Norris en Albon zijn niet beter dan mij”

02 februari 2019 — Nyck de Vries, het voorbije seizoen actief in de Formule 2, maakt van de Formule 1 zijn absolute doel en verdient naar eigen zeggen een racezitje in de koningsklasse van de autosport.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries) op

Vastberaden om door te stoten naar de Formule 1, dat is de Nederlander Nyck de Vries. Volgens hem mag Nederland dan ook dromen van een tweede landgenoot in de Formule 1.

Vorig jaar eindigde de Vries met 202 punten vierde in het Formule 2-kampioenschap. In het kampioenschap eindigde hij achter kampioen George Russel, Lando Norris en Alexander Albon. Inderdaad, alledrie rijden ze komend seizoen in de Formule 1.

De Vries meent alvast dat hij net als hen verdient om in de Formule 1 te racen en dat wil hij dit jaar bewijzen in de Formule 2-kampioenschap.

“Ik wil helemaal niet arrogant overkomen, maar Norris en Albon waren in mijn ogen echt niet beter dan ik”, aldus De Vries tijdens een interview met het ‘Friesch Dagblad’.

“Norris won maar één race, Albon won er vier en ik won er drie. Maar dat is geweest. Dit jaar wil ik revanche nemen en voor het kampioenschap gaan met ART. Daarmee dwing ik mijn eigen kans af. De laatste zeven kampioenen zijn allemaal gepromoveerd naar de Formule 1. Garanties heb je nooit in het leven, maar als je al die statistieken naast elkaar legt mag je het wel voorzichtig aannemen. Het systeem zou niet in leven kunnen blijven als een kampioen niet promoveert.”

Nyck de Vries wordt voor komend seizoen aanzien als één van de topfavorieten voor de titel in de Formule 2, al zal de concurrentie net als de voorbije jaren hard zijn. Daarnaast is er ook Mick Schumacher die als nieuwkomer in de Formule 2 zich absoluut zal willen bewijzen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België