logo
 

Nederlanders moeten massaal op de trein richting Zandvoort voor ‘Dutch GP’

17 januari 2020 — De Nederlanders moeten massaal op de trein richting Zandvoort voor de GP van Nederland, de organisatie wil zo een verkeersinfarct in en rondom Zandvoort vermijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Visit Zandvoort (@visitzandvoort) op

Het circuit van Zandvoort vlot bereiken met de wagen is zowat onmogelijk, laat staan dat je dit kan wanneer er massaal veel fans naar het circuit afzakken voor de GP van Nederland. Daarom zet de organisatie volop in op alternatieven.

Naast met de fiets, een favoriet transportmiddel van de Nederlanders, naar het circuit komen is ook de trein één van de opties. Om de treinreizigers vlot te laten aankomen en vertrekken in Zandvoort is het Nederlandse ProRail zelfs twee extra perrons aan het aanleggen.

Momenteel is er één middenperron en rijden er twee treinen per uur tussen Zandvoort en Haarlem. In de zomer zijn er dat twee keer zoveel maar tijdens het raceweekend van de ‘Dutch GP’ zullen er tussen de tien en twaalf treinen per uur rijden.

Er zullen zo’n veertigduizend fans per dag op- en afstappen in Zandvoort en daarom legt ProRail dus twee extra perrons aan in Zandvoort.

“Er moet ongeveer elke vijf minuten een trein vertrekken en dan heb je geen tijd om alle mensen uit te laten stappen en aan dezelfde kant weer in te laten stappen”, vertelt Kees Rutten, regio directeur Randstad Noord van ProRail, tegenover ‘NH Nieuws’.

“Dus daarom gaat het uitstappen aan de buitenkant en het instappen aan de binnenkant of andersom. “

De GP van Nederland vind op 3 mei plaats.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België