Negende hoogst haalbare voor Mercedes

13 oktober 2012 — Nico Rosberg en Michael Schumacher werden respectievelijk negende en tiende tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Korea.

Volgens Nico Rosberg is het behaalde resultaat van de kwalificatie het hoogst haalbare voor het team van Mercedes. De Duitser was tijdens Q3 slechts één tiende trager dan de Force India van Nico Hulkenberg, en twee tienden sneller dan zijn teamgenoot Michael Schumacher.

Rosberg: “We hebben heel wat werk om de wagen te verbeteren voor de race, want het resultaat van vandaag was het hoogst haalbare. We komen vooral snelheid te kort tijdens de kwalificaties. Ik hoop dat we de wagen goed genoeg kunnen krijgen om morgen voor een degelijk resultaat te kunnen gaan tijdens de race.”

Schumacher: “We hebben in elk geval vooruitgang geboekt in vergelijking met de vorige race in Suzuka. We haalden allebei Q3, maar dat was het dan ook. Tijdens de vrije trainingen hebben we wat lange runs afgewerkt, die er goed uitzagen, dus we blijven hoop koesteren op een goede race met een mooi resultaat.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België