logo
 

Nekprobleem Sebastian Vettel veroorzaakt door circuit van Silverstone?

08 juli 2018 — Sebastian Vettel vreesde even dat hij niet zou kunnen deelnemen aan de kwalificatie. De Duitser had immers een nekprobleem, mogelijk veroorzaakt door het hobbelige circuit van Silverstone.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Het was niet de meest aangename sessie,” gaf Vettel gisteren na afloop van de kwalificatie toe. “We hebben hem losgemaakt en ik denk dat de nacht me zal helpen voor de race. Ik maak me geen zorgen.”

“De snelheid is tijdens de race trager dan tijdens de kwalificatie omdat je meer brandstof aan boord hebt en we iets trager rijden. Het zal best oké zijn.”

Toen Vettel gevraagd werd wat de oorzaak van zijn nekprobleem kon zijn antwoordde hij op ludieke wijze: “Misschien komt het door de stewards van vorige week. Ik was heel vaak in mijn spiegels aan het kijken.”

“Ik weet het niet. Misschien ben ik over een hobbel in het circuit gereden.”

Waarmee Sebastian Vettel de zoveelste rijder is die zijn beklag doet over het circuit van Silverstone. Ondanks de nieuwe asfaltlaag lijkt het circuit hobbeliger dan ooit tevoren.

“De grootste hobbels zijn weg maar er zijn er heel wat nieuwe nu,” aldus Valtteri Bottas. “Er is geen hobbeliger circuit op de F1-kalender dan Silverstone.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België