logo
 

Nelson Piquet: “Max Verstappen zal jarenlang domineren”

25 juli 2016 — Nelson Piquet denkt dat zijn records in de F1 wel eens verbroken kunnen worden door Max Verstappen. Piquet begeleidt momenteel zijn zoon Pedro in de F3 en zegt dat hij geregeld nog naar de Formule 1 kijkt.


Piquet gaf dan ook in een interview met de NOS aan dat hij niet opkijkt van de goede resultaten van Verstappen.

“Ik wist dat Verstappen een unieke rijder was. Zo een piloot als hem zie je misschien eens in de tien jaar. Hij heeft alles goed in zijn hoofd en kon zo zijn kans grijpen. Zijn vader Jos heeft hem daarnaast goed klaargestoomd en hij heeft alles onder controle,” zegt Piquet.

De drievoudige wereldkampioen vindt het zeer goed van Verstappen dat hij zo foutloos kan rijden. Hij denkt zelfs dat zijn records verbroken kunnen worden door de jonge Nederlander.

“Het is ongelofelijk hoe weinig fouten hij maakt, terwijl hij nog maar even meedraait in de sport. Journalisten publiceren onzin en teambazen spelen politieke spelletjes, maar hij laat er zich niet door van de wijs brengen. Hij zal dit seizoen nog geen kampioen worden, maar het zal niet lang meer duren. Dan begint hij ook aan zijn zegereeks. Let maar goed op!”

“Max heeft zich al bewezen en heeft het goed voor elkaar, doordat topteams voor hem vechten. Hierdoor kan hij telkens bij de beste teams racen en in de F1 heersen. Hij heeft nog meer dan vijftien jaren te gaan in de koningsklasse van de autosport. Hij zal jaren domineren,” sluit Piquet af.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië