logo
 

Nelson Piquet opvallend kritisch over Lotus-duo

20 augustus 2012 — Niemand minder dan voormalig F1-piloot Nelson Piquet junior heeft verrassend veel kritiek geuit op het huidige rijdersduo bij Lotus.

Nelson Piquet junior reed anderhalf seizoen in de koninginnenklasse van de autosport, totdat hij na de Grand Prix van Hongarije in 2009 aan de kant werd gezet door Renault F1. Piquet had dat seizoen immers nog geen enkel punt gescoord, terwijl zijn teammaat Fernando Alonso liet zien dat de Renault RS27 wel degelijk in staat was om punten te scoren. Het zitje van Piquet werd voor de rest van het seizoen overgenomen door Romain Grosjean, die overigens evenmin wist te overtuigen.

Die beslissing lijkt de Braziliaan nog niet helemaal verteerd te hebben, want vandaag stelt hij zich bijzonder kritisch op tegenover het huidige rijdersduo bij Lotus. Volgens Piquet wordt de kwaliteit van Romain Grosjean overschat door de ‘zwakke vorm’ van Kimi Raikkonen.

“Grosjean heeft al erg veel geluk gehad dit seizoen”, verklaarde Piquet aan TotalRace, “en dat toevallig in een periode waarin zijn teamgenoot zwak voor de dag komt met een snelle wagen.”

“Hij heeft geluk gehad dat hij na een zeer slecht debuut in de Formule 1 opnieuw de kans kreeg om een zitje te bemachtigen, weliswaar dankzij een grote sponsordeal. Daarna zijn de zaken iets beter voor hem gelopen. Wat timing betreft, heeft hij dus inderdaad veel geluk gehad.”

“Mocht Alonso nog steeds bij het team rijden, dan zou Lotus dit seizoen ongetwijfeld het kampioenschap winnen met de snelle wagen die ze hebben. Grosjean is ongetwijfeld beter dan in 2009, maar vergeleken met Alonso stelt hij weinig voor.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België