logo
 

Nerveuze Toto Wolff: “Ik ga het met Hamilton en Bottas over de start hebben”

12 mei 2019 — Met een eerste startrij voor Mercedes in Barcelona zou je denken dat er niets dan tevreden gezichten zijn bij het Mercedes F1 team. Toch neemt de nervositeit binnen het team toe ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Bottas kwalificeerde zich gisteren op de pole met Hamilton naast hem op de eerste startrij. Een perfecte kwalificatie dus voor Mercedes, al vrezen ze nu al voor een herhaling van de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg tijdens de GP van Spanje 2016.

Hamilton wil na het verliezen van de leidersplaats in het wk ongetwijfeld terugslaan in Spanje. Van op de tweede plaats op de grid wil Hamilton bij de start Bottas net als in Azerbeidzjan meteen onder druk zetten en aanvallen.

In Baku lukte het niet om Bottas bij de start te passeren, volgens Hamilton was dit deels te wijten aan het feit dat hij iets te ‘braaf’ was geweest. Zal Hamilton vanmiddag in Spanje steviger de aanval inzetten? Bij Mercedes tellen ze met de nodige spanning en zenuwachtigheid af naar de start.

“Een beetje nerveus is de beste omschrijving,” antwoordde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff gisteren op de vraag van ‘Sky Sports’ hoe hij zich voelt wanneer hij aan de start van de GP van Spanje denkt.

“Ze weten hoe belangrijk het is om op een circuit als dat van Barcelona voorop te blijven, het is hier immers erg moeilijk om in te halen.”

“Ik hoop echt dat we niet iets opnieuw zoals in 2016 meemaken. De onderlinge relatie momenteel tussen Lewis en Valtteri is echter compleet anders.”

Toto Wolff werd vervolgens gevraagd of de video van de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg in 2016 tijdens de briefing voorafgaand aan de race zou bekeken worden.

“We gaan het er misschien even over hebben maar ze weten wat ze wel en niet mogen doen,” besloot een nerveuze Toto Wolff.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België