logo
 

“Netflix had in haar F1-serie iets anders in gedachten voor Daniel Ricciardo”

04 mei 2019 — Helmut Marko laat in een gesprek met ‘Motorsport-total’ weten waarom Daniel Ricciardo een prominente rol speelde in de Netflix-documentaire ‘Drive to Survive.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

De Netflix-documentaire ‘Drive to Survive’ over de Formule 1 hoeft ondertussen geen introductie meer. Daniel Ricciardo speelde een grote rol in de documentaire maar niet alles liep zoals vooraf gehoopt of gepland werd voor de Amerikaanse streamingdienst.

Dr Helmut Marko vertelt dat er voor Daniel Ricciardo gekozen werd omdat gedacht werd dat hij de overstap zou maken naar Ferrari of Mercedes.

“Het verhaal zou zijn dat hij in de zomer zou beslissen of hij naar Ferrari of Mercedes zou gaan ofwel bij Red Bull zou blijven,” aldus Marko. “Dat is helemaal anders gelopen dan dat hij zich voorgesteld had en ook helemaal anders dan de mensen van Netflix gehoopt hadden.”

Na zijn overwinning in Monaco was Ricciardo ervan overtuigd dat Mercedes niet zou verder gaan met Bottas. Helmut Marko, die een goede vriend is van Niki Lauda, wist echter al vroeger dat Bottas zou blijven.

“Ik heb met hem (Ricciardo) gewed dat Bottas zou blijven en godzijdank heb ik gewonnen, hij geloofde me niet. Daniel is een spaarzame man, dat heeft hem echt pijn gedaan.”

De Australiër bevestigt: “Daar heeft hij me duizend euro mee afgesnoept.” Marko laat weten dat hij alles in kleine schijven gekregen heeft.

Toch kwam het vertrek van Ricciardo nog als een verrassing voor Red Bull. In de week voor de GP van Oostenrijk onderhandelden Marko en Ricciardo over een contractverlenging. Red Bull deed nog een beter voorstel en alles leek in orde te komen, ook na een gesprek met grote baas Dietrich Mateschitz tijdens het weekend.

Plots veranderde er echter iets volgens Marko. “Het contract was klaar maar hij tekende niet. Telkens was er iets anders, peanuts, punten en komma’s,...”

Ricciardo verliet Oostenrijk dus zonder contractverlenging en daarna verstreken ook nog Silverstone en Hockenheim. In Hongarije zou het gaan gebeuren maar ook daar kwamen ze niet tot een overeenkomst. Na de GP van Hongarije in het vliegtuig naar de Verenigde Staten nam de Australiër de beslissing om Red Bull te verlaten en naar Renault te trekken.

Achteraf bekeken was Marko niet echt verrast dat Ricciardo voor Renault gevallen is.

“Renault is goed. Ze hebben ons ook altijd grafieken laten zien van wat de motoren het jaar nadien zouden kunnen. We hebben dat ook altijd geloofd maar de realiteit is ondertussen dat Ricciardo dertiende staat in de tussenstand om het WK met als beste resultaat een zevende plaats in Shanghai.”

“Bij Ferrari en Mercedes waren de deuren gesloten en bij ons waren er spanningen tussen de rijders sinds de GP van Azerbeidzjan maar dat is nooit naar buiten gekomen. Ricciardo vond dat we moesten ingrijpen want hij vond dat hij onschuldig was maar hij was wel degene die tegen Verstappen gereden was. Zonder Verstappen was hij gewoon rechtdoor gegaan.”

Marko denkt dat Ricciardo misschien gewoon toe was aan iets anders en het feit dat hij voelde dat Verstappen bezig was met het laken naar zich toe te trekken, ook op financieel gebied, heeft een contractverlenging niet makkelijker gemaakt.

In een reactie aan ‘Motorsport-Total’ geeft Ricciardo wel toe dat hij gedacht had dat Ferrari en Mercedes meer interesse gehad zouden hebben. Hij ging er vanuit dat er wel meer opties waren.

“Uiteindelijk waren het er minder dan ik gedacht had. Ik denk wel niet dat het de Netflix-documentaire geschaad heeft. Ik wil ook geen woordenstrijd met Marko, ik hou van Helmut. Het verhaal was toch nog OK en goed voor de F1, niet?”

De duizend euro die hij verloor aan Marko heeft hij al terugverdiend. “Hij dacht dat ik me binnen de top-drie zou kwalificeren in Melbourne. Ik heb mijn geld dus terug maar nu wed ik niet meer met Helmut,” grapt de Australiër.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België