Netflix volgt Lewis Hamilton in Rusland: evenaring van record Michael Schumacher?

21 september 2020 — De camera's van Netflix zullen komend raceweekend in Rusland op Lewis Hamilton gericht zijn. Hamilton kan in Sochi immers het record van meeste F1-overwinningen van Michael Schumacher evenaren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Bij Netflix zijn ze dit seizoen volop bezig met het inblikken van beelden voor het derde seizoen van ‘Drive To Survive’, de serie waarin we een blik achter de schermen van de Formule 1 krijgen.

De eerste twee seizoenen van ‘Drive To Survive’ waren erg populair en de Netflix-serie bracht de Formule 1 dichter bij de man of vrouw in de straat. Meer zelfs, ze zorgde zelfs voor een hele resem nieuwe fans die de sport door de exclusieve blik achter de schermen interessant begonnen te vinden.

Die populariteit van de Netflix-serie was deels te danken aan het ‘geluk’ dat Netflix kende door tijdens enkele cruciale en uitermate interessante races aanwezig te zijn. Netflix is immers niet tijdens iedere race aanwezig maar ook komend raceweekend zal Netflix aanwezig zijn voor de GP van Rusland.

Netflix wil in Sochi de evenaring van het record van meeste aantal F1-overwinningen van Michael Schumacher door Lewis Hamilton filmen en zo kunnen tonen tijdens seizoen 3 van ‘Drive To Survive’.

Bij Mercedes zullen ze echter met gemengde gevoelens terugdenken aan de laatste keer dat ze Netflix in hun garage te gast hadden. Dat was immers vorig jaar tijdens de GP van Duitsland toen Mercedes een dramatische thuisrace kende, uitgerekend toen het 125 jaar motorsport vierde.

Valtteri Bottas Bottas crashte tijdens de race en Lewis Hamilton kende een erg teleurstellende race waarin hij slechts als negende over de finish reed. Afwachten of Mercedes en Hamilton deze keer wel kunnen vieren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België