logo
 

Nicholas Lafiti wil een F1-zitje in 2019: “Geen garantie op racezitje bij McLaren”

07 juni 2018 — Nicholas Lafiti, reserverijder bij Force India, laat weten dat hij niets meer voelt voor een bijkomend jaar in de F2 in 2019. De jonge Canadees wil volgend jaar aan het werk in de Formule 1.

Een bericht gedeeld door Nicholas Latifi (@nicholaslatifi) op

De tweeëntwintigjarige Canadees mag komend weekend voor het eerst aan de bak op vrijdagmorgen tijdens de GP van Canada. Hij bekijkt het als een mijlpaal in zijn tocht naar zijn ultieme doel, een plaats als vaste rijder in de Formule 1. In een gesprek met ‘Journal de Montreal’ overloopt de voormalige ontwikkelingsrijder van Renault zijn opties voor 2019.

“Het wordt ongetwijfeld zeer speciaal voor mij,” aldus Lafiti. “Naar alle waarschijnlijkheid zullen Sainz en Hulkenberg op post blijven bij Renault maar bij Force India is de situatie rond zowel Perez als Ocon nog onduidelijk. Ik wil niet nog een seizoen in de Formule 2 rijden, de F1 is mijn doel.”

Nicholas Lafiti is de zoon van de Canadese zakenman Michael Lafiti, die onlangs in het nieuws kwam omdat hij een grote som had geïnvesteerd in de McLaren Group. Het is geen geheim dat hij gesteund wordt door zijn vader maar om te bereiken wat Nicholas ambieert is er meer nodig dan het fortuin van vaderlief.

“Je bent niet de eerste die het over mijn vader heeft,” gaat de jonge Canadees verder. “Geld is echter geen garantie op succes in de autosport. Ik heb al aangetoond dat je ook resultaten moet kunnen voorleggen.”

Stoffel Vandoorne hoeft zich niet meteen zorgen te maken volgens zijn team. Iedereen die zou denken dat hij een kans maakt op een zitje bij McLaren omdat zijn vader er investeerde heeft het mis volgens een woordvoerder van de formatie uit Woking.

“Deze overeenkomst heeft niets te maken met Nicholas. Er is geen druk om hem in de toekomst één van onze bolides te laten besturen, we zoeken enkel de beste rijders.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België