logo
 

Nico Hülkenberg: “Nooit een overstap naar Mercedes overwogen”

13 januari 2017 — Nico Hülkenberg maakt duidelijk dat hij nooit een overstap naar Mercedes heeft overwogen om zijn landgenoot Rosberg te vervangen. Hij was immers al verliefd op zijn "nieuwe vriendin", de Renault-bolide.


Het blijkt dat Toto Wolff, kort na de aankondiging van Nico Rosberg dat hij de Formule 1 verlaat, Renault heeft opgebeld om de mogelijkheden van Nico Hülkenberg na te gaan. Renault antwoordde dat de Duitser een contract heeft en sindsdien is Valtteri Bottas de grootste kanshebber. Verwacht wordt dat de Fin de komende weken aangekondigd wordt als nieuwe rijder bij Mercedes.

Hülkenberg liet tegenover de officiële website van Formule 1 verstaan dat zijn overstap van Force India naar Renault aanvoelt als het hebben van een nieuwe vriendin. Hij dacht dan ook niet aan rijden voor Mercedes.

“Gezien de situatie zoals ze toen was, dacht ik niet aan een overstap. Ik was al verliefd op mijn nieuwe vriendin”, zo klinkt het bij Hülkenberg.

“Het zal jammer zijn dat Nico (Rosberg) er niet zal zijn om zijn titel te verdedigen. Maar ik ben er zeker van dat hij weet waar hij mee bezig is. Voor mij betekent het dan weer dat ik geen lifts meer krijg in zijn vliegtuig naar Grote Prijzen. Dat is erg jammer…”

Hülkenberg werd door Frederic Vasseur overtuigd om voor Renault te tekenen, nadat de Duitser onder de indruk was van de toekomstplannen van het Franse team. Deze week splitsten echter de wegen van Renault en Vasseur. Deze laatste had immers frustraties in verband met het gebrek aan een samenhangende visie bij het team, wat de toekomst van het team betreft.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Nico Hulkenberg

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België