Nico Hulkenberg is boos over teamorders bij Renault

11 juni 2019 — Hulkenberg was na afloop van de race erg boos over teamorders die het Renault F1-team had opgelegd tijdens de GP van Canada.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Het Renault F1 team vaardigde tijdens de GP van Canada teamorders uit waardoor Nico Hulkenberg teamgenoot Daniel Ricciardo niet mocht aanvallen. Dat was volgens Abiteboul omdat het teambelang van de wk-punten primeerde.

“Daniel stond op iets oudere banden dan Nico, ook omdat hij enkele snelle wagens had aangevallen. Daardoor waren zijn banden duidelijk in een iets minder goede toestand,” vat Cyril Abiteboul de situatie samen waarin Renault zich bevond.

“Nico zou waarschijnlijk de nodige snelheid gehad hebben om hem in te halen maar we hebben gezegd dat we dit resultaat nodig hadden.”

“Ik hou er niet van om zoiets te doen, het is niet de stijl van ons team, dat is niet iets dat we vaak willen doen.”

“Ik wou er gewoonweg voor zorgen dat we ons in het kampioenschap opnieuw in de strijd konden mengen, vanaf volgende week zullen ook de rijders zich opnieuw in de strijd bevinden, hun eigen strijd.”

“Wat dit weekend betreft was het belangrijk om zo dicht mogelijk bij het team te komen dat nog steeds vierde is, en dat is McLaren.”

De Renault F1-baas sprak na afloop van de race met Nico Hulkenberg. Hulkenberg was volgens Abiteboul gepikeerd door het teamorder.

“Hij is boos. Ik begrijp ook waarom hij boos is,” aldus Abiteboul.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België