Nico Hulkenberg: “Er was één beslissing niet goed voor mijn F1-carrière”

02 januari 2020 — Volgens Nico Hulkenberg draaiden zijn beslissingen om geregeld van team te wisselen niet altijd in zijn voordeel uit. Vooral van één specifieke beslissing heeft de Duitser spijt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) op

“Niet alle beslissingen om van team te wisselen waren correct of perfect, dat is het moeilijke in de Formule 1,” zei Hulkenberg volgens ‘GP Today’.

“Je neemt zo’n zes tot acht maanden voordat je er effectief naartoe gaat een beslissing en het valt moeilijk te voorspellen hoe alles uitdraait.”

Eind 2012 verliet Nico Hulkenberg na slechts één seizoen Force India om naar het Sauber F1 team te gaan. Uiteindelijk keerde Hulkenberg in 2014 terug naar Force India om er nog drie seizoenen voor te racen.

In 2017 ging de Duitser vervolgens naar het Renault F1-team maar ook daar bleef Hulkenberg zonder podiumplaats en vond hij uiteindelijk geen racezitje meer voor 2020.

“Achteraf gezien heb je makkelijk spreken maar ik denk dat mijn beslissing om in 2013 naar Sauber te gaan, ook al was het een veel betere helft van het seizoen, niet de beste beslissing voor mijn carrière.”

Hulkenberg vinden we dit jaar dus niet meer terug op de F1-startgrid. Ondanks dat hij als erg getalenteerd aangeschreven stond kon hij in de F1 nooit echt doorbreken.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België