Nico Hulkenberg: “Ik heb in de F1 niets meer te bewijzen”

08 november 2019 — Nico Hulkenberg lijkt steeds nadrukkelijker op weg naar zijn F1-afscheid. De Duitser is daar echter niet rouwig om en meent dat hij in de sport niets meer te bewijzen heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Hulkenberg debuteerde in 2010 in de Formule 1 maar slaagde er sindsdien niet in de hoge verwachtingen in te lossen. De Duitser werd vaak getipt als een toekomstig F1-kampioen maar slaagde er tot dusver zelfs niet in om een podiumplaats te behalen.

Geen overwinning, geen podiumplaats maar wel in 2010 een polepositie in BrazilIë onder erg uitdagende omstandigheden. Toch blijft vooral het de statistiek in het oog springen dat Hulkenberg nog nooit een podiumplaats of overwinning behaalde.

Desondanks kan Hulkenberg zich vinden in een eventueel afscheid van de Formule 1 en vindt hij ook dat hij niets meer in de sport te bewijzen heeft.

“Het voelt niet als iets dat niet afgewerkt is, ik heb mijn ding immers gedaan,” aldus Hulkenberg.

“Ik heb over de jaren heen gepresteerd, erg constant ook. Terwijl anderen geen racezitje kregen of niet betaald werden kreeg ik vaak wel een racezitje en werd ik wel betaald om te rijden. Dat zegt wat over mijn kwaliteiten.”

“Uiteraard had ik graag een ander record op mijn naam staan gehad, meer punten, meer podiumplaatsen en overwinningen, maar ik ken de redenen waarom en weet ook waarom de dingen soms niet verlopen zijn zoals ik wenste.”

Hulkenberg zou naar eigen zeggen erg graag verder actief blijven in de autosport.

“Ik kan me er in vinden en ik slaap goed. Ik zou graag nog racen maar indien dat niet zo is dan gaat het leven gewoon verder,” besloot Hulkenberg.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België